START        FEST        BRÖLLOP        KONFERENS & MÖTE        OM LOKALEN         BOKA        KONTAKT

Om lokalen & området

Välkommen att ha fest, bröllop, möten och konferenser hos oss på Pipbruket. Charmiga och rustika lokaler i ljusa färger med perfekt läge vid Hornstull på Södermalm. På övre plan finns en trevlig foajé med garderob samt toaletter. På nedervåningen finns gott om plats att äta, dansa och konferera, dessutom en bar och ett kök.
Du hyr alltid hela Pipbruket med exklusivitet.

Pipbruket är perfekt för grupper mellan 30 och 150 personer. Vår härliga lokal rymmer upp till 150 gäster vid mingel. Vid sittande bord kan vi ta in 110 gäster, alla sitter i samma rum. 

Vi har full restaurang-utrustade med porslin, bestick, olika sorters glas, varmluftsugnar, kylar, diskmaskin etc.

Kommunikationer:
T-bana Hornstull ligger 150 meter bort och det tar sju minuter till Centralen. Högalidsgaraget ligger nära med 200 parkeringsplatser. 

Lite historia:
Det ursprungliga namnet på Varvsgatan var Pipbruksgränden. 
Pipbruket som avsågs låg vid malmgården Heleneborg vid Pålsundet. Från 1739 drev Olof Forsberg där ”Tobaks Pipe Bruket”. Produktionen av kritpipor pågick till 1766.
Kritpipa kallas även lerpipa. Det var den vanligaste typen av tobakspipa från 1500-talet och fram till början av 1800-talet och är gjord av vit piplera. En kritpipa är skör, och håller bara till en eller ett fåtal ”stopp”. Vid arkeologiska utgrävningar i Stockholm finner man ofta trasiga kritpipor.

Översikt övre plan

Översikt nedre plan

PIPBRUKET Fest & Möte    Varvsgatan 14    Stockholm    kontakt@pipbruket.se 
Kontakta oss via mail så ringer vi upp dig om du önskar!